Cynamonki z żurawiną i czekoladą
Składniki
- 125 g masła
- 1 jajko
- 70 g cukru brązowego
- 15 g cukieru cynamonowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 180 g mąki pszennej
- 50 g żurawiny
- 45 g czekoladowych tipsów
Przygotowanie:
Krok 1
Masło utrzeć z cukrem i cukrem cynamonowym na pulchną masę, dodać jajko, następnie przesiać mąkę z sodą. Dodać żurawinę i kulki czekoladowe z czekolady deserowej(zamiennie można dodać pokrojona w kostkę czekoladę), całość delikatnie wymieszać.
Łyżeczka nabierać ciasto i formować kulki, które należy delikatnie spłaszczyć i wyłożyć na papier do pieczenia.
Ciasteczka piec w 170C 25min.
/Przepis pochodzi z książki The Hummingbird Bakery "Cake days"/