Dyniowe babeczki
Składniki
- 250 g mąki
- 60 g masła
- 125 ml mleka
- 100 g musu z dyni
- 25 g cukru pudru
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 soli
- 1 szt jajko
Przygotowanie:
Krok 1
Masło umieścić w rondelku, rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać sól, cukier, mus z dyni i przestudzone masło. Jajka roztrzepać z mlekiem i miodem, dodać do miski z mąką. Całość wymieszać drewnianą łyżką do połączenia składników, ale nie za długo. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać po jednej dużej łyżce ciasta. Piec w 200°C przez 30 minut. Wyjąć i wystudzić. przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.