Grzebyki

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Dzieci się nimi zajadają... Świetnie komponują się z kubkiem ciepłego mleka.
Obejrzane: 609
Porcje: 8
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 250 g masła lub margaryny
  • 2 szt jajka
  • 1 opakowanie cukier waniliowy
  • 2.5 dkg świeżych drożdży
  • 0.5 szklanki dżemu
  • 0.33 szklanki cukru do posypania

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Zagnieśc ciasto z mąki, śmietany, żółtek, margaryny, cukru waniliowego oraz pokruszonych drożdży. Rozwałkować na grubość ok. 1cm, wycinać prostokąty.

Krok 2

Każdy posmarować dżemem, złożyć na pół i zlepić brzegi. Jeden brzeg gęsto naciąć nożem (ale nie do końca!). Posmarować białkami i obficie posypać cukrem. Piec ok. 30 min w temp. 160 st.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×