Dynia pieczona z nutą rozmarynu

Dodany przez: Monika Wiąckiewicz (więcej moich przepisów)

Dynia pieczona z nutą rozmarynu jest aromatyczna i bardzo smaczna.
Obejrzane: 3316
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg dyni
  • świerzy rozmaryn
  • oliwa z oliwek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Dynię pokrój w łódeczki, wydłub pestki i wnętrzności. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą z oliwek, posyp rozmarynem.

Krok 2

Zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, na środkowym poziomie przez ok 20 min (aż wbity w miąższ widelec będzie lekko się wsuwał).
I gotowe!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×