Gnocchi z kiełbasą i makiem w sosie z sera brie
Składniki
- 2 opakowania gnocchi, ok. 1kg
- 150 g sera brie
- 100 g kiełbasy Auvergne lub innej, tak jak wspominałam wczesniej
- 150 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka kopiata maku
Przygotowanie:
Krok 1
Kiełbasę kroimy w cienkie talarki i smażymy bez tłuszczu, do momentu aż się wytopi tłuszcz.
Krok 2
Wrzucamy gnocchi do osolonej, gotującej się wody. Jak kluski wypłyną na wierzch, gotujemy jeszcze przez 2 min.
Krok 3
Ser brie kroimy w mniejsze kawałki i rozpuszczamy na ogniu z jogurtem naturalnym, do sosu dodajemy mak.
Krok 4
Sos podajemy na ciepło.
Wszystko razem mieszamy i podajemy, mozemy doprawić solą i pieprzem wedle uznania.