Gulasz z serduszek drobiowych
Składniki
- 600 g serduszek drobiowych
- 1 mała cebula
- 3 listki laurowe
- sos sojowy
- oliwa
- 1 opakowanie kwaśnej śmietany
Przygotowanie:
Krok 1
Serduszka umyć i oczyścić. Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2
Na oliwie poddusić cebulę z listkami laurowymi i serduszkami. Doprawić sosem sojowym.
Krok 3
Dodać śmietanę lub mleko z rozmieszaną mąką ziemniaczaną. Ewentualnie jeszcze doprawić sosem sojowym lub solą oraz pieprzem.
Krok 4
Podawać z tłuczonymi ziemniakami oraz ogórkami kiszonymi, mizerią, surówką z tartej marchewki i jabłka - co kto lubi najbardziej. Smacznego!
*zamiast śmietany można dodać: 150-200 ml mleka i 1 łyżeczka mąki ziemniaczenej (wersja light)