jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
Składniki
- 1 8-10 jajek 2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well 1 awokado sok z 1/2 cytryny pęczek rzodkiewek świeża rzeżucha lub kiełki - np. pora lub rzodkwi pieprz, sól
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy, następnie przecinamy bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż – razem ze skorupką. Wyjmujemy jajka ze skorupki i siekamy. Obieramy awokado, kroimy na dość drobne kawałki i skrapiany sokiem z cytryny. Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania. Mieszamy wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, doprawiamy ew. pieprzem i solą. Gotową masę nakładamy do pustych skorupek i dekorujemy kiełkami.