Kotleciki cielęce z rozmarynem

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 8915
Porcje: 2
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 kotlety cielęce z kostką (górka cielęca)
  • 2 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Marynata: do miski wrzucamy posiekane ząbki czosnku, posiekany rozmaryn, oliwe z oliwek, sól, pieprz.

Krok 2

Umyte, oczyszczone i osuszone mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, obtaczamy w marynacie i pozostawiamy na ok 2 godz w lodówce.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni grilowej układamy kotlety i grilujemy ok 4-5 min z każdej strony. Jeśli kawałki mięsa są grubsze może to być 6 do 7 min z każdej strony.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×