Krokiety świąteczne
Składniki
- 1 szklanka mąki
- 6 szt jajek
- 3 szklanki wody
- 3 soli
- 3 pieprzu
- 1 kg kapusty kiszonej
- 7 szt jajek gotowanych na twardo
- 3 szt cebule
- 4 łyżki oleju
- kilka soli
- kilka pieprzu
- 1 szklanka bułki tartej
- 4 szt jajek
- 0.5 szklanki oleju
Przygotowanie:
Krok 1
Zrobić ciasto z 6 jajek, mąki, wody doprawić solą i pieprzem zostawić na 1/2 godz. aby ciasto odpoczęło następnie usmażyć naleśnik
Krok 2
FARSZ:
Kapustę pokroić ugotować i odcedzić. Jajka ugotować na twardo pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę zeszklić na oleju dodać odcedzoną kapustę wymieszać doprawić solą i pieprzem dodając pokrojone jajka
Krok 3
Następnie na każdym usmażonym placku dawać porcję farszu zawijać, panierować w jajku i bułce obsmażać na oleju. Podawać z barszczem lub ulubionym sosem.