Pełnoziarnista zapiekanka z rybą

Dodany przez: manufaktura ciastek (więcej moich przepisów)

To pełnowartościowe danie bogate jest w białko, łatwo przyswajalne węglowodany, witaminy i makroelementy pochodzące z warzyw. Jest tutaj szpinak bogaty w żelazo i pomidory bogate w likopen. Danie jest sycące i naprawdę smaczne.
Obejrzane: 681
Porcje: 4
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 ml passaty pomidorowej lub soku pomidorowego
  • 400 g ryby
  • 10 płatów makaronu do lazanii (dowolna ilość)
  • 200 g uduszonych z czosnkiem pieczarek
  • 150 g młodego szpinaku
  • mozarella

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na dnie brytfanki układaj naprzemiennie warstwami makaron, pieczarki, szpinak i rybę.
Zalej wszystko passatą pomidorową i dopraw solą i pieprzem. Na wierzch połóż pokrojoną w plastry mozarellę.
Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut.
Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×