Spaghetti z ciecierzycą i orzechami
Składniki
- 0.5 opakowania spaghetti
- 0.5 puszki pomidorów krojonych z puszki
- 0.5 ciecierzycy
- 3 łyżki orzechów laskowych
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 0.5 łyżeczki soli morskiej
- 3 ząbki czosnku
- 0.33 łyżeczki papryki ostrej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
Przygotowanie:
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Następnie odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy paprykę słodką i ostrą -mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki , solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dusimy ok 5 min.
Krok 2
Dodajemy odsączoną ciecierzycę -mieszamy i dalej dusimy. Nakładamy makaron i polewamy sosem posypujemy startym parmezanem i posypujemy pokrojonymi uprażonymi orzeszkami . Podajemy z rukolą.