Domowa przyprawa do piernika

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 480
Porcje: 5
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 5 dużych kawałków kory cynamonu
  • 8 strąków kardamonu
  • 1 cała gałka muszkatołowa
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka całych goździków
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • pół łyżeczki kolorowego pieprzu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Laskę wanilii kroimy na mniejsze kawałki, gałkę muszkatołową ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach, cynamon łamiemy do takiej wielkości, która pozwoli nam go zmieścić w młynku do kawy. Wszystkie przyprawy, poza wanilią prażymy chwilę na patelni, uwolnią więcej aromatu. Po ostudzeniu, wszystko wrzucamy do młynka do kawy, wanilię też. Mielimy do uzyskania proszku. Na wszelki wypadek polecam Wam przesiać wszystko przez gęste sitko. Przyprawę trzymamy w szczelnym opakowaniu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×