Eton mess
Składniki
- 6-8 sztuk dojrzałych owoców kiwi
- 20 małych bez
- 300 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1-2 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:
Krok 1
Owoce kiwi obieramy ze skóry. Jeden owoc odkładamy do dekoracji. Pozostałe owoce miksujemy w blenderze na mus, dodajemy do smaku miód i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec ubijania ekstrakt z wanilii i cukier puder. W szklankach układamy kolejno wszystkie składniki. Najpierw mus z kiwi, następnie pokruszone bezy i ubitą śmietanę. Deser dekorujemy plasterkami kiwi. Podajemy schłodzone.
Enjoy your meal!
http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/eton-mess/