Kokosowy pęczak z antonówką

Dodany przez: Angelika Knop (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 425
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 60 g kaszy pęczak
  • 2 antonówki
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do rondelka wlewamy mleko kokosowe. Gdy się zagotuje wsypujemy kaszę i gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 minut. Mieszamy o jakiś czas, aby się nie przypaliło. Gdy kasza wchłonie cały płyn, a będzie jeszcze twarda - dolewamy mleka i gotujemy dalej. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującej się kaszy, gdy danie jest już prawie gotowe. Nie chcemy, aby jabłka za bardzo się rozgotowała ;) Gdy kasza jest już miękka, wyłączamy ogień, dodajemy wiórki kokosowe, posypujemy cynamonem i przekładamy do ulubionej miseczki i zjadamy ;)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×