Pudding z kajzerek
Składniki
- 2 czerstwe kajzerki
- 70 ml mleka
- 1 jajko
- 1 banan
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Krok 1
Bułki porwać na kawałki, umieścić w misce. Mleko połączyć z cynamonem, cukrem, ekstraktem z wanilii, jajkiem i dobrze wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować cienko masłem. Na dno ułożyć kawałki bułki, polać mieszanką mleczną i przykryć warstwą z plastrów bananów. Na owoce ułożyć kolejną warstwę pieczywa i powtórzyć pierwszy etap do zużycia składników. Całość piec w 180ºC przez ok. 30 minut. Wyjąć, przestudzić przez 10 minut i podawać na ciepło lub na zimno.