Pudding z kajzerek

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Pudding z kajzerek idealnie nadaje się na deser, który z pewnością zapamiętacie. To świetne połączenie bananów i cynamonu. Przygotowanie słodkiego puddingu z kajzerek nie zajmuje wiele czasu.
Obejrzane: 462
Porcje: 1
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 2 czerstwe kajzerki
  • 70 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 banan
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Bułki porwać na kawałki, umieścić w misce. Mleko połączyć z cynamonem, cukrem, ekstraktem z wanilii, jajkiem i dobrze wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować cienko masłem. Na dno ułożyć kawałki bułki, polać mieszanką mleczną i przykryć warstwą z plastrów bananów. Na owoce ułożyć kolejną warstwę pieczywa i powtórzyć pierwszy etap do zużycia składników. Całość piec w 180ºC przez ok. 30 minut. Wyjąć, przestudzić przez 10 minut i podawać na ciepło lub na zimno.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×