KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ

Dodany przez: zyj smacznie i zdrowo (więcej moich przepisów)

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Obejrzane: 97
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 żółtka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 10 malin
  • 10 jeżyn
  • 20 borówek
  • czubata łyżka masła
  • łyżka mąki
  • szczypta cynamonu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.

Krok 2

Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.

Krok 3

Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.

Krok 4

Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.

Krok 5

Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×