Lekki krem czekoladowy

Dodany przez: Paulina (więcej moich przepisów)

Krem jest aksamitny i intensywny w smaku. Idealny na niedzielne jesienne popołudnie przy kawie :)
Obejrzane: 510
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 awokado
  • 2 banany
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • 3 łyżki orzechów nerkowca (namoczonych w mleku)
  • 0.5 szklanki mleka (może być dowolne mleko roślinne)
  • 1 laska wanilii
  • 10 suszonych daktyli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Z laski wanilii wyjmujemy ziarenka i dodajemy do ostudzonej kaszy.

Krok 2

W blenderze miksujemy wszystkie składniki - warto zacząć od owoców i mleka z orzechami, a dopiero później dodawać te bardziej stałe.

Krok 3

Krem nakładamy do szklanek lub pucharków i wstawiamy do lodówki (najlepiej smakuje schłodzony).

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×