Omlet twarogowy
Składniki
- 125 g twarogu typu klinek
- 3 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 0.33 łyżeczki aromatu rumowego
- 1 łyżka miodu
- 1 kubek mrożonych malin
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka masła klarowanego
- szczypta kardamonu
Przygotowanie:
Krok 1
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Twaróg rozdrabniamy widelcem i łączymy z aromatem, wiórkami, miodem i żółtkiem.
Krok 2
Następnie miksujemy na małych obrotach białko z powstałą masą. Dodajemy mąkę kokosową i proszek do pieczenia i jeszcze raz miksujemy.
Krok 3
Smażymy na natłuszczonej i dobrze nagrzanej patelni około 7 minut z każdej strony na małym ogniu.
Krok 4
Podajemy z malinami i musem z jabłek.
Smacznego :)