Pulled chicken w szybkim sosie BBQ
Składniki
- 2 szklanki upieczonegp i posiekanegp kurczaka
- 4 bułki do hamburgerów, podpieczone
- 1 szklanka startego sera żółtego
- 1 szklanka surówki
- 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 szklanka ketchupu
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki sosu Worcestershire
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 0.5 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
Przygotowanie:
Krok 1
W małym rondelku rozgrzej olej , wrzuć czosnek i cebulę, po czym smaż do jej zeszklenia.
Dodaj resztę składników sosu i gotuj do rozpuszczenia się cukru. Teraz dodaj kurczaka i gotuj całość kolejne 5 minut.
Wyłóż gorącego kurczaka z sosem na bułki, posyp serem i wyłóż na całość colesława.