Tosty z kaszą gryczaną, białym serem i jarmużem
Składniki
- 100 g jarmużu
- 6 łyżek masła
- 100 g sera białego półtłustego
- 1 szt ugotowanej na sypko kaszy gryczanej prażonej
- 16 szt kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
- 1 szczpyta sól
- 1 szczpyta pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
myć jarmuż i osuszyć. Rozgrzać 1/3 masła na patelni dodać jarmuż i smażyć przez 2-3 minuty aż jarmuż zmięknie. Dodać usmażony jarmuż do ugotowanej kaszy a następnie rozdrobniony ser biały i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Posmarować resztą masła kromki tostowe, ułożyć na połowie kromek farsz, przykryć drugą kromką i zapiekać w rozgrzanym tosterze aż do zarumienienia pieczywa tostowego. Podawać gorące przekrojone na pół.