Tosty z kaszą gryczaną, białym serem i jarmużem

Dodany przez: Gotowanie z Pasja (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 660
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 100 g jarmużu
  • 6 łyżek masła
  • 100 g sera białego półtłustego
  • 1 szt ugotowanej na sypko kaszy gryczanej prażonej
  • 16 szt kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 1 szczpyta sól
  • 1 szczpyta pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

myć jarmuż i osuszyć. Rozgrzać 1/3 masła na patelni dodać jarmuż i smażyć przez 2-3 minuty aż jarmuż zmięknie. Dodać usmażony jarmuż do ugotowanej kaszy a następnie rozdrobniony ser biały i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Posmarować resztą masła kromki tostowe, ułożyć na połowie kromek farsz, przykryć drugą kromką i zapiekać w rozgrzanym tosterze aż do zarumienienia pieczywa tostowego. Podawać gorące przekrojone na pół.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×