Spaghetti ze szpinakiem i pesto

Dodany przez: Kulinarne przygody Gatity (więcej moich przepisów)

Wróciły upały, więc dzisiaj danie, które przygotujemy szybko i bez konieczności zbyt długiego stania "przy garach" :-). Oczywiście do tego przepisu możemy wykorzystać także przepis na to szpinakowe pesto.
Obejrzane: 475
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 250 g makaronu
  • 200 g szpinaku
  • 3 łyżki pesto z rukoli
  • 50 g parmezanu
  • oliwa z oliwek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szpinak płuczemy, odcinamy łodyżki i gotujemy na parze 5 minut, przelewamy zimną wodą.
W garnku z dużą ilością posolonej wody gotujemy makaron, według przepisu producenta.
Gdy jest już al dente odcedzamy, zostawiając parę łyżek wody, w której się gotował.
W misce mieszamy makaron, pesto, szpinak i trochę wody z makaronu, gdyby był za suchy.
Skrapiamy oliwą, posypujemy startym serem i od razu podajemy.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×