Pesto z buraka liściowego Mangold

Dodany przez: Kulinarne przygody Gatity (więcej moich przepisów)

Uwielbiam pesto ! Mogę jeść je ze wszystkim ! Teraz postanowiłam poeksperymentować i zrobić pesto z moim zeszłorocznym warzywnym odkryciem, czyli burakiem liściowym Mangold. Mangold swoim wyglądem przypomina botwinkę, ale w smaku nie jest tak kwaskowy.
Obejrzane: 999
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 pęczka Mangold
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki orzeszków ziemnych
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki starego parmezanu
  • sól gruboziarnista do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Listki i łodyżki buraka dobrze płuczemy pod bieżąca wodą i kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki pesto, oprócz parmezanu, wrzucamy do blendera i miksujemy. Ilość oliwy podaję w przybliżeniu, dodajcie jej tyle ile lubicie. Ja pesto lubi.e dosyć gęste. na koniec dodajemy parmezan i wszystko dokładnie mieszamy.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×