Boczniak z cebulką

Dodany przez: manufaktura ciastek (więcej moich przepisów)

Zdrowa przekąska a nawet pełnowartościowy posiłek. Chlebek jest źródłem pełnoziarnistych węglowodanów a grzyby są źródłem białka. Smażone na masełku przypominają smak dzieciństwa.
Obejrzane: 510
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 300 g boczniaka
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • cebula
  • 1 łyżka bazylii
  • 3 kromki pełnoziarnistego chlebka Wasa
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na patelni na masełku.

Krok 2

Do podsmażonej cebuli wrzucić pokrojone w plastry grzyby. Przykryć patelnię i smażyć na małym gazie do odparowania wody.

Krok 3

Przyprawić solą, pieprzem i świeżymi ziołami.

Krok 4

Podawać z chelbkiem Wasa.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×