Jajka nadziewane groszkiem

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Jajka jak wiadomo to obowiązkowe danie na stole wielkanocnym, ale tak podane będą pasowały na każdą uroczystość...
Obejrzane: 476
Porcje: 5
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka groszku
  • 0.5 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • szczypta ziół prowansalskich
  • szczypta rzeżuchy
  • szczypta pieprzu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajka ostudzić i oskubać. Łyżeczką delikatnie wydrążyć żółtka, przełożyć do miseczki. Do żółtek dodać opłukany i odsączony groszek, starty ser. Dodać masło i posiekany szczypior. Zmiksować przy użyciu blendera. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 2

Masę nakładać do wydrążonych białek. Udekorować np. szczypiorem i rzeżuchą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×