CHIPSY Z TORTILLI KUKURYDZIANEJ Z GUACAMOLE I SEROWĄ SALSĄ
Składniki
- 1 małe opakowanie chipsów z tortilli
- 1 dojrzałe awokado
- 1 mały pomidor
- 1 obrana mała czerwona cebula
- 1 cytryna
- 1/2 szklanki śmietanki 30%
- 50 g serka topionego paprykowego
- świeża natka pietruszki
- sól sodowo-potasowa
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Awokado przekrój na pół i wyciągnij pestkę, wydłub miąższ przy pomocy łyżki stołowej, następnie przy pomocy widelca rozgnieć awokado na pastę.
Krok 2
Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado.
Krok 3
Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki.
Krok 4
W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach.