Chrupiące skrzydełka
Składniki
- 10 skrzydełek z kurczaka
- 250 ml musztardy starofrancuskiej MAILLE
- 100 g potłuczonych płatków migdałowych
- 100 g bułki tartej
- 0.5 L oleju do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
Krok 1
Skrzydełka umyć, osuszyć i odciąć końcówki.
Krok 2
Każde skrzydełko dokładnie i grubo posmarować musztardą, włożyć do miseczki i odstawić na pół godziny.
Krok 3
Płatki migdałowe drobno pokruszyć, dodać tartą bułkę i wymieszać.
Krok 4
Tłuszcz do smażenia rozgrzać w głębokiej patelni.
Krok 5
Skrzydełka panierować w mieszance płatków i bułki,dość mocno przygniatając ręką i smażyć na głębokim tłuszczu ok.10-15 minut z każdej strony..