Chrupiące skrzydełka

Dodany przez: ben-ka (więcej moich przepisów)

Tak przygotowane skrzydełka smakują zarówno na gorąco jak i na zimno.
Obejrzane: 992
Porcje: 3
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 10 skrzydełek z kurczaka
  • 250 ml musztardy starofrancuskiej MAILLE
  • 100 g potłuczonych płatków migdałowych
  • 100 g bułki tartej
  • 0.5 L oleju do głębokiego smażenia

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Skrzydełka umyć, osuszyć i odciąć końcówki.

Krok 2

Każde skrzydełko dokładnie i grubo posmarować musztardą, włożyć do miseczki i odstawić na pół godziny.

Krok 3

Płatki migdałowe drobno pokruszyć, dodać tartą bułkę i wymieszać.

Krok 4

Tłuszcz do smażenia rozgrzać w głębokiej patelni.

Krok 5

Skrzydełka panierować w mieszance płatków i bułki,dość mocno przygniatając ręką i smażyć na głębokim tłuszczu ok.10-15 minut z każdej strony..

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×