Crab cake
Składniki
crab cake
- 250 g mięsa kraba
- 2 jajka
- 0.5 szklanki szkl bułki tartej
- 0.5 łyżeczki przyprawy Old Bay Seasoning (opcjonalnie- sól, pieprz, kumin mielony, kolendra mielona)
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 1 łyżeczka soku z limonki
sos
- 3 łyżki majonezu
- 0.5 łyżeczki mielonej ostrej papryki/ opcjonalnie 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka soku z limonki
Przygotowanie:
Krok 1
Wymieszać w misce jajka, majonez, musztardę, sok z limonki i przyprawy. Dodać mięso kraba i bułkę tartą. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodajcie więcej bułki tartej, jeśli zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki po kilka minut z każdej strony. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie. Podajemy z cząstkami limonki i sosem.
Krok 2
Podajemy z cząstkami limonki
Smażymy na oleju