Jajko sadzone w bułce / bułka faszerowana pieczarkami
Składniki
- 3 szt bułki kajzerki (nie koniecznie świeże)
- 3 szt jajka
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- 2 szt pieczarek
- 3 plastry szynki
- 3 plastry sera żółtego
- szczypiorek
- szczypta soli
Przygotowanie:
Krok 1
Z bułek odcinamy "małą czapeczkę" i wydrążamy środek.
Krok 2
Następnie bułki smarujemy masłem i wlewamy do każdej po łyżce mleka.
Wypełniamy każdą z bułek szynką i pieczarkami pokrojonymi w cienkie plasterki.
Krok 3
Wbijamy jajko.
Krok 4
Siekamy drobno szczypiorek. ( ja wykorzystałam własny, domowy)
Krok 5
Naszą bułkę doprawiamy solą i posypujemy szczypiorkiem.
Kładziemy na wierzch plasterek sera.
Krok 6
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20-25 minut.
Jeżeli Twoja bułka nie jest idealna i zdarza się jej przechylać, zrób tak: