Neapolitańskie śledzie w avocado
Składniki
- SEKO beczka śledzi – filety z suszonymi pomidorami
- 2 avocado
- 1 czerwona cebula
- 100 g oliwek
- 5 suszonych pomidorów
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- szczypt czarnego pieprzu
- świeża bazylia
Przygotowanie:
Krok 1
Na początek przecinamy avocado na pół wzdłuż i wydłubujemy pestkę, warto łyżeczkom wydrążyć odrobinę większy otwór w avocado aby zmieściło się więcej nadzienia. Filety z suszonymi pomidorami SEKO kroimy w grubszą kostkę, następnie w bardzo drobną kostkę kroimy cebulę oraz suszone pomidory aby podkreślić walory smakowe śledzi. Oliwki kroimy w talarki oraz siekamy drobno bazylię. Tak przygotowane warzywa i zioła umieszczamy w miseczce i dodajemy jogurt oraz majonez. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy pieprzem (najlepiej roztartym w moździerzu aby wydobyć bardziej intensywny smak i aromat). Tak przygotowane nadzienie wkładamy łyżeczką do avocado i przystrajamy bazylią .