Śledzie na ostro

Dodany przez: moniaika (więcej moich przepisów)

Śledzie na ostro w oleju rydzowym smakują nadzwyczajnie. Ryba przekładana przyprawami, cebulą, papryką i suszonymi pomidorami urzeknie każdego degustatora. Śledzie na ostro to przepis pierwsza klasa.  
Obejrzane: 908
Porcje: 5
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 300 g matiasów
  • 1 łyżeczka papryki chilli grys
  • 5 ziaren pieprzu
  • cebula
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • olej rydzowy
  • 1 łyżka suszonych pomidorów

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Śledzie namoczyć kilka godzin w wodzie. Dokładnie osuszyć. Pokroić w plastry.

Krok 2

Przyprawy wrzucić na dno słoika. Następnie dodać cebulę, śledzie, paprykę, pomidory suszone i tak na zmianę do wykończenia składników. Zalać olejem rydzowym tak, żeby przykrył wszystkie składniki. Zostawić minimum dobę w lodówce. Użyj papryki chilli grys suszonej w płatkach.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×