Tuńczykowe babeczki

Dodany przez: monika4 (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1024
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3 szt żółtka
  • 1 soli szczypta
  • 1 opakowanie tuńczyka w oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 pęczek koperku
  • 0.75 szklanki oleju
  • 100 ml majonezu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mąkę przesiewamy na stolnicę,dodajemy szczyptę soli, wlewamy olej wielkopolski, dodajemy żółtka, wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kul,wkładamy do lodówki na 30 minut. Wałkujemy, foremki smarujemy masłem, posypujemy mąką,nadziewamy foremki ciastem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Tuńczyka odcedzamy z oleju.Majonez, tuńczyk, paprykę, ubijamy w blenderze. Powstałą masą nadziewamy upieczone babeczki.Koperek myjemy,dekorujemy babeczki. Smacznego.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×