Sałatka z zupek chińskich
Składniki
- 3 opakowania zupek chińskich o smaku kurczaka
- 200 ml wody
- 2 filety z kurczaka
- 1 słoiczek pieczarek marynowanych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki oleju
- Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- pieprz czarny i sól
Przygotowanie:
Krok 1
Makaron kruszymy, dodajemy do niego 2 przyprawy z zupek, zalewamy wrzątkiem i przykrywamy pokrywką. Mieszamy i odstawiamy na bok, aby makaron napęczniał. W tym czasie filety z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka, przyprawiamy pozostałą przyprawą z zupek i smażymy.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Marynowane pieczarki odsączamy z zalewy. Jeśli pieczarki są duże, kroimy na ćwiartki. Do makaronu dodajemy kurczaka, paprykę, pieczarki i osączoną kukurydzę. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy do sałatki i mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Gotową sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki.
http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/salatka-z-zupek-chinskich/