Colesław z serem z niebieską pleśnią
Składniki
- 1 szklanka posiekanej kapusty włoskiej
- 1 szklanka posiekanej kapusty czerwonej
- 1 starta marchewka
- 0.25 szklanki majonezu
- 0.25 szklanki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki musztardy
- sok z 1 cytryny
- 0.25 szklanki posiekanego sera z niebieską pleśnią
- posiekana natka pietruszki
Przygotowanie:
Krok 1
W dużej misce wymieszaj obie kapusty i marchewkę.
W mniejszej miseczce wymieszaj majonez, śmietanę, musztardę, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku, po czym wymieszaj sos z kapustą i marchewką.
Przykryj miskę i odstaw do lodówki na kilka godzin do „przegryzienia”. Przed podaniem wymieszaj z serem pleśniowym i pietruszką.