NOWE MENU od wtorku (13 maja) do poniedziałku (19 maja) włącznie:
zupy:
krem z białych szparagów
z listkami świeżego szczawiu i emulsją szczawiową
oraz drobinkami prażonych orzechów nerkowca – 14 zł
zupa dnia – zapytaj!
przystawki:
białe szparagi w szynce szołdra
(wędzonej w dymie drzewa wiśni i czereśni)
z masłem lawendowym
podane na liściach mizuny – 25 zł
polecane wino: Grauburgunder trocken
winnica Hensel – 15 zł
carpaccio z młodej marchewki
z wędzonym twarogiem,
sosem rozmarynowo-hibiskusowym
i prażonym czarnym sezamem – 21 zł
polecane wino: Gewürztraminer trocken
winnica Rappenhof – 12 zł
dania główne:
cielęcina duszona z nektarynkami
i tymiankiem cytrynowym podana
z zielonymi szparagami i maślaną marchewką – 45 zł
polecane wino: Riesling Steinberg trocken
winnica Hensel – 15 zł
belona z patelni podana na plastrach
cytrynowo-kolendrowej kalarepki
ze smażonymi żółtymi pomidorkami i szpinakiem – 45 zł
polecane wino: Osthofener Grauburgunder trocken
winnica Steinmühle – 12 zł
pasty:
tagliatelle fresche w sosie z zielonych szparagów
z truskawkami i kozim serkiem – 30 zł
polecane wino: GIRO Rosè trocken
winnica K.-Gillot – 12 zł
trecce fresche w sosie szczawiowym
z plastrami wołowiny,
avocado i jagodami goi – 30 zł
polecane wino: Osthofener Riesling trocken
winnica Steinmühle – 12 zł
desery:
torcik waniliowy z kremem pistacjowym,
truskawkami i czerwonym pieprzem – 16 zł
deser jogurtowy z masłem orzechowym,
imbirowymi ciasteczkami i granatem – 16 zł.
Zapraszamy!
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.