Od wtorku (16 kwietnia) do poniedziałku (20 kwietnia) włącznie zapraszamy serdecznie na Nowe Menu:
zupy:
zupa z korzenia pietruszki
z karmelizowaną mandarynką
i świeżym estragonem………………………….14,00 zł
zupa dnia – zapytaj!
przystawki:
pieczona skorzonera z szynką parmeńską
i rucolową ricottą…………………………………18,00 zł
polecane wino: Bacchus Kabinett halbtrocken
winnica Wengerter…….11,00 zł
mini gołąbki z młodej kapusty z kaszą perłową,
botwinką, suszoną żurawiną i ziołami……….19,00 zł
polecane wino: Rosè halbtrocken
winnica Wengerter…….12,00 zł
dania główne:
duszony miętus w sosie maślano-limonkowym
ze wstążkami z cukinii i marchewki…………44,00 zł
polecane wino: Riesling Kabinett trocken
winnica Wengerter……13,00 zł
pierś kaczki z grilla z sosem rozmarynowo-
jagodowym ze smażonymi gnocchami……..35,00 zł
polecane wino: Giro Cuvee trocken
winnica Kühling-Gillot…16,00 zł
pasty:
czekoladowe tagliatelle fresche z jagnięciną
w sosie żurawinowo-wiśniowym……………..31,00 zł
polecane wino: Dornfelder halbtrocken
winnica Wengerter……15,00 zł
spaghetti z młodą kapustą, koperkiem
i pieczonym boczkiem…………………………29,00 zł
polecane wino: Grauburgunder Classic
winnica Sommer……….11,00 zł
desery:
sorbet grejpfrutowy
z sosem z sera pleśniowego…………………15,00 zł
torcik biszkoptowo-bezowy z kremem z ricotty,
pistacjami i likierem pomarańczowym……..16,00 zł.
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.