Nowe Menu od wtorku (26 marca) do czwartku (28 marca) włącznie, a potem już poświątecznie 2 i 3 kwietnia!
zupy:
krem z topinambura
z prażonymi pestkami słonecznika
i świeżym estragonem………………………..15,00 zł
zupa dnia – zapytaj!
przystawki:
ziemniaczki faszerowane musem z zielonego
groszku z lubczykowym pesto……………..16,00 zł
polecane wino: Gewürztraminer trocken
winnica Rappenhof………11,00 zł
plastry pieczonego schabu
z sosem śmietanowo-kaparowym………….19,00 zł
polecane wino: Gewürztraminer halbtrocken
winnica Rappenhof…….11,00 zł
dania główne:
duszona wołowina z mango i imbirem
podana z pieczonymi patatami……………..39,00 zł
polecane wino: Bacchus Kabinett halbtrocken
winnica Wengerter……11,00 zł
łosoś z pieca z sosem cytrynowo-koperkowym
i purèe marchewkowym………………………44,00 zł
polecane wino: Rosè halbtrocken
winnica Wengerter…..12,00 zł
pasty:
spaghetti fresche z sepią, z kalmarami
i skórką limonki…………………………………31,00 zł
polecane wino: Riesling Buntsandstein trocken
winnica Sommer…………11,00 zł
casarecce fresche z wątróbką
w sosie wiśniowo-śmietanowym…………….27,00 zł
polecane wino: Dornfelder halbtrocken
winnica Wengerter……15,00 zł
desery:
crumble jagodowy
z sosem kardamonowym……………………..16,00 zł
mus pistacjowy z ziarenkami granatu……..16,00 zł.
Zapraszamy!
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.