Babka na wielkanoc        (3 / 9)



Babka – bogactwo smaków

Składniki

ciasto

  • 350 g mąki pszennej
  • 250 g masła
  • 250 g miodu
  • 100 g brązowego cukru
  • 150 g orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 roztrzepane jajko
  • 1/2 laski wanilii
  • 1/2 szklanki mocnego naparu z czarnej herbaty

lukier

  • 200 g cukru pudru
  • 1-2 łyżek gorącej wody
  • 1 łyżka soku z cytryny

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×