NOWE MENU od środy (4 grudnia) do poniedziałku (9 grudnia) włącznie:
zupy:
krem z pieczonych buraczków
z grillowanym ananasem, prażonym sezamem
i kremem z bryndzy……………………….14,00 zł
zupa dnia – zapytaj!
przystawki:
gruszki marynowane w winie i goździkach
z kremem z sera blue bottera
i pistacjami…………………………………..20,00 zł
polecane wino: Gewürztraminer halbtrocken
winnica Rappenhof…………………………12,00 zł
avocado nadziewane łososiem, szpinakiem
z czerwonym pieprzem
i skórką limonki…………………………….25,00 zł
polecane wino: Riesling trocken
winnica Rappenhof…………………………12,00 zł
dania główne:
rolada z jagnięciny z sosem jagodowo-
rozmarynowym z suszonymi daktylami
i kaszą pęczak……………………………….47,00 zł
polecane wino: Speiseschieber trocken
winnica Steinmühle…………………………12,00 zł
sandacz z sosem pigwowym,
smażonym fenkułem i purèe marchewkowym
z ziarenkami fenkuła………………………49,00 zł
polecane wino: Gewürztraminer trocken
winnica Rappenhof…………………………12,00 zł
pasty:
spaghetti fresche z marchewkowym julienem,
groszkiem cukrowym, szynką szwarcwaldzką
i świeżym lubczykiem……………………..29,00 zł
polecane wino: Giro Rosè trocken
winnica Kühling-Gillot…………………….12,00 zł
penne fresche z plasterkami smażonej
wołowiny w sosie burbonowo-śmietanowym
i konfiturą z brukwii………………………..31,00 zł
polecane wino: Riesling Kabinett trocken
winnica Wengerter…………………………..13,00 zł
desery:
mus z mango z marynowaną cukinią
i krokantem z pszenicy……………………16,00 zł
ciasto z belgijskiej czekolady
z wiśniami, orzechami laskowymi
i solą morską…………………………………16,00 zł.
Zapraszamy!
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.