Nowe Menu od wtorku (29 kwietnia) do poniedziałku (5 maja) włącznie:
zupy:
zupa rzodkiewkowa z paskami
omletu szczypiorkowego i kiełkami lucerny – 14 zł
zupa dnia – zapytaj!
przystawki:
plastry szynki wieprzowej pieczone
w musie jabłkowym, podane z emulsją lubczykową
i kremem z wędzonej papryki – 23 zł
polecane wino: Giro Rosè trocken
winnica Kühling-Gillot – 12 zł
białe i zielone szparagi w sosie holenderskim
z drobinkami czerwonego pieprzu – 25 zł
polecane wino: Riesling Kabinett trocken
winnica Friedrich – 12 zł
dania główne:
pieczona pierś kaczki z puree selerowo-waniliowym
i karmelizowanym rabarbarem – 45 zł
polecane wino: Weissburgunder&Chardonnay trocken
winnica Hensel – 15 zł
filet z suma podany
z zielonymi maślanymi szparagami
i sosem z miodu lawendowego i melisy – 47 zł
polecane wino: Riesling Kabinett
winnica Rappenhof – 12 zł
pasty:
spaghettini fresche z jagnięciną w kremowym
sosie botwinkowym i świeżym tymiankiem – 30 zł
polecane wino: Spätburgunder trocken
winnica Friedrich – 13 zł
trecce fresche ze smażonymi karczochami
i wstążkami cukinii
w sosie piwnym z lubczykiem – 29 zł
polecane wino: Grauburgunder trocken
winnica Hensel – 15 zł
desery:
mus z białych szparagów z sosem
pistacjowo-cytrynowym – 16 zł
torcik z kremem mango
i prażonym czarnym sezamem – 16 zł.
Zapraszamy!
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.