Już od wtorku (9 kwietnia) do poniedziałku (15 kwietnia) włącznie zapraszamy na Nowe Menu:
zupy:
krem ze świeżych ogórków
z mleczkiem kokosowym,
listkami limonki i ziarenkami kolendry……….14,00 zł
zupa dnia – zapytaj!
przystawki:
tarta kukurydziana z groszkiem cukrowym,
mozzarellą di bufala i tymiankiem…………….17,00 zł
polecane wino: Auxerrois trocken
winnica Sommer………………11,00 zł
rillettes z łososia z grzanką razową
i kawiorem………………………………………….19,00 zł
polecane wino: Rosè halbtrocken
winnica Wengerter…………..12,00 zł
dania główne:
grilowane kotleciki cielęce
z maślanym wężymordem
i sosem z melisą cytrynową……………………43,00 zł
polecane wino: Riesling Kabinett trocken
winnica Wengerter…………..13,00 zł
smażony jesiotr z wytrawnym sosem waniliowym
i pieczonymi plastrami korzenia pietruszki…41,00 zł
polecane wino: Bacchus Kabinett halbtrocken
winnica Wengerter……….11,00 zł
pasty:
rigatoni freschi ze świeżym oregano, pieczonym
bakłażanem i sosem mascarpone……………28,00 zł
polecane wino: Grauburgunder Classic
winnica Sommer………….11,00 zł
tagliatelle z marynowanym w grejpfrucie
kurczakiem, granatem i lubczykiem………….30,00 zł
polecane wino: Scheurebe Spätlese
winnica Sommer………….11,00 zł
desery:
mus cynamonowy
z sosem karmelowo-śliwkowym………………15,00 zł
torcik z musów czekoladowych
z wiśniami…………………………………………16,00 zł.
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.