Babka na wielkanoc        (1 / 9)



Babka kokosowa

Babka kokosowa z białą czekoladą, wiórkami i mlekiem kokosowym smakuje wyjątkowo. Przepis godny polecenia – nie tylko na święta. Babka kokosowa jest puszysta i delikatnie czekoladowa.

Składniki

ciasto

  • 500 g mąki
  • 250 g masła
  • 200 g cukru
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka

polewa

  • 50 ml kremówki 30%
  • 50 ml mleka kokosowego
  • 9 kostek białej czekolady
  • 2 łyżeczki zimnej wody
  • 2 łyżeczki żelatyny

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×