Przepisy Bożonarodzeniowe        (4 / 16)



Najlepsze pieczone pierogi z aromatycznym farszem

Pierogi zrobione według tego przepisu są lekko puszyste, ale mają chrupiącą skórkę, dzięki dodatkowi maślanki do ciasta. Smak farszu idealnie podkreśla tymianek oraz ser.

Składniki

CIASTO

  • 550 g mąki pszennej
  • 7 g drożdży instant
  • 3 jajka
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 200 ml maślanki
  • szczypta soli
  • do posypania mak

FARSZ

  • 1 kg pieczarek
  • 100 g suszonych grzybów
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 100 g sera brie
  • 50 g sera lazur
  • 3 średnie cebule
  • 2-3 ząbków czosnku
  • 30 g masła
  • sok z połowy cytryny
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×