Tarta ze szparagami – proste połączenie składników: szaragi, ricotta i pomidory powala z nóg! Jest to bardzo wiosenna tarta, szybka w przygotowaniu z super ciekawym smakiem. Przepis idealny na imprezy ze znajomymi i rodziną nawet dzieci będą chętnie ją jeść. Jest smak, jest kolor :).
Jak ją przygotować?
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Podpiecz ciasto przez około 15 minut w rozgrzanym piekarniku i wystudź. Zmieszaj ricottę z suszonymi pomidorami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Szparagom odłam zdrewniałe końcówki.
Wnętrze tarty wypełnij masą z ricotty i pomidorów. Na wierzchu ułóż szparagi, skrop oliwą i posyp parmezanem.
Piecz około 20 minut w 200 st.
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.