Dziękujemy za zgłoszenia przepisów, pozwalających Wam walczyć z jesienną chandrą i szarością. Jak zazwyczaj nie zawiedliście nas. Ilość zgłoszonych, znakomitych przepisów jest budująca. Co oczywiście nie ułatwiło nam podjęcia decyzji przy wyborze trzech finałowych przepisów. Jak zazwyczaj nie jest łatwo, wczytujemy się w treści składników, kroki przygotowania, szukając potencjalnie najlepszych, zaskakujących smaków.Jeżeli chodzi o przepisy finałowe, to wczoraj miałyśmy ręce pełne roboty przygotowując wspaniale smakołyki według Waszych przepisów. Na razie nie zdradzimy Wam, który przepis wygrał (ogłoszenie wyników konkursu nastąpi jutro), ale chcemy podzielić się Wami wrażeniami z naszej sesji.
Aksamitny krem pietruszkowo-gruszkowy – składniki przepisu zawierają w sobie to co jesienią jest najlepsze. Bardzo tradycyjne polskie produkty, korzeń pietruszki i gruszki w połączeniu z nutą orientu czyli świeżym imbirem i mlekiem kokosowym. Połączenie dosyć zaskakujące i intrygujące.
Jaglane kluseczki dyniowe i sos dyniowo-sezamowy – przepis, który swoimi składnikami doskonale wpasował się w założenia konkursu. Dynia, gwiazda jesiennych stołów w połączeniu z kaszą jaglaną, przeżywającą swój kulinarny renesans. Bardzo efektowny i zdrowy przepis.
Ciasto z ciecierzycy bez cukru, mąki i tłuszczu – przepis, który zwrócił na siebie uwagę użytymi składnikami. Kto z nas nie marzy o czekoladowym cieście, które możemy bezkarnie pochłaniać. Cieście, nie posiadającym w sobie mąki i tłuszczu ze słodyczą zapewnią przez stewię.
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.