Nowe Menu od wtorku (11 marca) do poniedziałku (17 marca) włącznie:
zupy:
krem z kalarepki z musem radicchio
i płatkami hibiskusa…………………………..14,00 zł
zupa dnia – zapytaj!
przystawki:
zapiekana cykoria
nadziewana kozim serem i pistacjami
z chutneyem gruszkowo-śliwkowym…….21,00 zł
polecane wino: Riesling Kabinett
winnica Rappenhof…………………………….12,00 zł
pianka z zielonego groszku na plastrach
pieczonego pstrąga z sosem
ze świeżego chrzanu i kardamonu………..23,00 zł
polecane wino: Giro Blanc trocken
winnica K.-Gillot………………………………..12,00 zł
dania główne:
schab pieczony w białym winie
z suszonymi figami, duszonym selerem naciowym
i emulsją lubczykową…………………………..39,00 zł
polecane wino: Rivaner Kabinett halbtrocken
winnica Friedrich…………………………………12,00 zł
labraks pieczony na soli morskiej
z ziemniaczkami truflowymi i sosem
z redukcji cytrynowej z melisą………………47,00 zł
polecane wino: Riesling trocken
winnica Rappenhof………………………………12,00 zł
pasty:
spaghetti fresche z sepią,
vongolami (muszlami Wenus),
mini cukiniami i zieloną pietruszką………..35,00 zł
polecane wino: Weissburgunder trocken
winnica Steinmühle……………………………..12,00 zł
fussili fresche z wątróbką indyczą, boczkiem,
wiśniami i świeżym majerankiem…………..30,00 zł
polecane wino: Dornfelder halbtrocken
winnica Rudolph………………………………….12,00 zł
desery:
mus z czerwonej papryki
z orzechową kruszonką………………………..16,00 zł
torcik adwokatowy z belgijską czekoladą
i listkami botwinki………………………………..16,00 zł.
Zapraszamy!
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.