Pączki i faworki na tłusty czwartek        (4 / 9)



Churros z cukrem i cynamonem

Hiszpańska rozpusta, czyli churros!!! Zapewne każdy z Was posiada w domu składniki, które będą potrzebne do ich przygotowania. Potrzeba tylko mąki, wody, oleju, cukru, trochę soli i cynamon. W Hiszpanii churros jada się na śniadanie z dodatkiem gorącej polewy czekoladowej. Pycha!

Składniki

  • 240 ml wody
  • 25 g cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego/rzepakowego
  • 130 g mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 80 g cukru + 1 łyżeczka cynamonu (do obtoczenia)

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×