Pasztet wielkanocny        (3 / 6)



Pasztet wieprzowy z grzybami

Przygotowując pasztet zawsze próbuję go na „surowo”, doprawiam do smaku przed dodaniem jajek.

Składniki

  • 1 1/5 kg wieprzowiny (łopatka, szynka)
  • 100 g wołowiny
  • 600 g podgradla wieprzowego
  • 1 kg watróbki gęsiej lub innej drobiowej
  • 40 g grzybów suszonych
  • 6 ziarna pieprzu czarnego
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • kawałek selera
  • 120 g suchej bułki
  • 7 jajek
  • 100 ml brandy
  • sól do smaku
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • imbir mielony
  • plastry surowego boczku do wyłożenia formy

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×