Pasztet wielkanocny        (4 / 6)



Pasztet z cielęciny z żurawiną

Przygotowując pasztet zawsze próbuję go na „surowo”, doprawiam do smaku przed dodaniem jajek.

Składniki

mięso na pasztet

  • 2 1/2 kg karkówki cielęcej
  • 400 g wieprzowiny
  • 900 g podgradla wieprzowego
  • 1 łyżeczka ziele angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 14 listków szałwii
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selara
  • 1 1/2 kg watróbki z indyka lub kury

dodatki smakowe

  • 200 g żurawiny suszonej
  • 100 ml żurawinówki
  • 180 g suchej bułki
  • 300 g przecieru żurawinowego ze słoika
  • 10 jajek
  • 100 ml żurawinówki
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • imbir mielony do smaku
  • sól do smaku

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×