Wielkanocne Mazurki        (6 / 8)



Mazurek śliwka w czekoladzie

Ten mazurek jest smaczniejszy, jeśli przygotujemy go przynajmniej dzień wcześniej, a możemy go przygotować nawet dwa lub trzy dni przed świętami i przechowywać w chłodnym miejscu, ale nie w lodówce. Mazurek śliwka w czekoladzie jest najlepszy :).

Składniki

Ciasto kruche ucierane:

  • 230 g mąki krupczatki lub tortowej
  • 115 g mąky ziemniaczanej
  • 115 g masła
  • 70 g cukru pudru

Masa:

  • 2 szklanki śmietany słodkiej 18%
  • 1 szklanka cukru
  • 60 g czekolady gorzkiej
  • 200 g śliwek suszontch
  • 50 g migdałów blanszowanych
  • 50 g brzoskwini suszonych

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×