Pasztet wielkanocny        (1 / 6)



Pasztet z żurawiną

Składniki

mięso na pasztet

  • 2 2/5 kg cielęciny - karkówki
  • 1 kg podgardla wieprzowego
  • 600 g karkówki z dzika
  • 2 kg wątróbki z gęsi
  • 2 marchewki
  • 3 cebule
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 3 liście laurowe
  • 20 g grzybów suszonych
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 8 ziaren pieprzu czarnego

dodatki smakowe

  • 200 g żurawiny suszonej
  • 200 g borówki ze słoiczka
  • 250 ml brandy
  • 14 jajek
  • 4 suche kajzerki
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • imbir mielony do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kilka plasterków boczku do wyłożenia foremek

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×